Pentagon

Huti oborili američki dron nedaleko od obale Jemena

  • Izvor: RT Balkan
  • 09.11.2023. 10:02

Jemenski Huti su oborili američki osmatrački dron nedaleko od obale te zemlje, tvrdi Pentagon.

Anonimni zvaničnici američkog Ministarstva odbrane su za "Njujork tajms" potvrdili da je dron "MQ-9 riper" oboren, ali nisu pojasnili da li je on bio naoružan i gdje je letio.

Ruska avijacija nanijela najteži poraz Ukrajini dosad

Ruska avijacija nanijela najteži poraz Ukrajini dosad

Kako navodi američki list, riječ je o novoj eskalaciji između SAD-a i grupa bliskih Iranu u Jemenu, Iraku i Siriji.

Ratni brod američke mornarice u sjevernom delu Crvenog mora 19. oktobra je oborio je četiri krstareće rakete i više od dvadesetak dronova lansiranih iz Jemena, za koje je Pentagon rekao da su možda bili usmjereni ka Izraelu.

Huti tvrde da su pokušali da napadnu jug Izraela 31. oktobra, kada su objavili da su lansirali "veliku seriju" balističkih i krstarećih projektila, kao i dronova, ka izraelskim ciljevima.

Mađari poručili: Nije vrijeme za članstvo Kijeva u ЕU!

Mađari poručili: Nije vrijeme za članstvo Kijeva u ЕU!

Izraelska vojska je saopštila da je njen sistem protivvazdušne odbrane presreo projektil zemlja-zemlja ispaljen ka Izraelu "iz oblasti Crvenog mora".

Oni tvrde da su presreli i druge "prijetnje iz vazduha" u toj oblasti, od kojih nijedna nije ušla na teritoriju Izraela.

Pentagon je u srijedu saopštio da je od 17. oktobra zabiljležen najmanje 41 napad na američke snage u Siriji i Iraku od strane grupa bliskih Iranu, piše "Njujork tajms".

Najmanje 46 američkih vojnika je povrijeđeno, od kojih je 25 zadobilo povrede mozga, saopštilo je američko Ministarstvo odbrane.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.