Grčka

Ispalili 15 hitaca, pa zapalili njegovo vozilo: Ubistvo biznismena u mafijaškom stilu!

  • 08.02.2024. 11:33

Biznismen Hristos Đalija ubijen je u srijedu noću u Mandri u Grčkoj, a egzekucija u mafijaškom stilu šokirala je građane. Napadači su ispalili najmanje 15 metaka, zapalili vozilo žrtve i unutra bacili kalašnjikov koji su imali.

Prema pisanju grčkih medija, cilj je bio da izbrišu i unište što više tragova, jer su znali da će vatrogasci morati da ugase plamen.

Do ubistva je došlo manje od 200 metara od kuće biznismena, a sumnja se da su počinioci pratili njegovo kretanje i snimili njegove navike.

Grčka policija je započela potragu za počiniocima koji su pobjegli na motorima.



Pored izgorjelog vozila pronađeno je 15 čaura, dok je u njemu pronađen kalašnjikov, za koji se procjenjuje da je oružje kojim je izvršeno ubistvo koje su počinioci bacili nakon zločina.

Policija je dobila informaciju o drugom izgorjelom automobilu koji se ispituje, ali nije pronađeno drugo izgorjelo vozilo - međutim, na maloj udaljenosti pronađen je zapaljeni motor za koji se vjeruje da je vozilo počinilaca koji su pobjegli sa mjesta zločina.

Đalija je bio vlasnik preduzeća za trgovinu mesom sa stotinama zaposlenih. Istovremeno je bio vlasnik i agent tri fudbalska tima, a to su AO Trikala, Paneleusiniakou i Mandraikos, prenosi Telegraf.rs.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.