Odgovor na prethodne napade

Izrael napao Siriju: Izvršen vazdušni napad na vojne položaje

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2021. 07:46

Sirijska vojska saopštila je da je rano jutros Izrael izvršio vazdušni napad na vojni položaj na periferiji glavnog grada Damaska, u kojem je prouzrokovana samo materijalna šteta.

To je bio drugi izraelski napad na ciljeve u blizini glavnog grada u posljednja četiri dana.

Napad izvršen u subotu aktivirao je sirijsku odbranu koja je tokom dana ispaljivala rakete ka predgrađu Damaska, pri čemu su dva vojnika ranjena, prenio je AP.

U šturom saopštenju sirijske vojske koje su prenijeli državni medij, navodi se da je jutrošnji vazdušni napad došao iz sjevernog Izraela i da je meta bio vojni položaj u predgrađu Damaska Zakia.

Izrael uglavnom noću izvodi napade na Siriju pa se i današnji napad dogodio nešto poslije ponoći, saopštila je sirijska vojska.

Izrael je u posljednjih nekoliko godina izvršio stotine napada na vojne ciljeve povezane sa Iranom u Siriji, ali rijetko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Izrael je, međutim, priznao da su mu na meti baze iranskih savezničkih grupa i frakcija, kao što je moćna libanska ekstrenistička grupa Hezbolah.

Tagovi:
  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda. Priča prati stjuarte, stjuardese, mehaničare i pilota imaginarne aviokompanije.