Iračke naoružane snage

Izveden napad dronovima na američku bazu u Siriji

  • Izvor: Agencije
  • 13.11.2023. 09:41

Iračke naoružane grupe napale su američku bazu u oblasti Karja el Kadra na jugoistoku Sirije, javio je sirijski radio Šam FM, pozivajući se na pokret Islamski otpor Iraka.

- Snage islamskog otpora Iraka saopštile su da su koristile bespilotnu letjelicu za napad na bazu okupacionih američkih snaga u regionu Karija el Kadra u Siriji. Dron je direktno pogodio metu - istakli su novinari radija.

U ponedjeljak ujutru, “Snage islamskog otpora Iraka“, koje čine šiitske oružane grupe, takođe su saopštile da je izveden napad na američku bazu Grin Viledž na istoku republike.

Ona je zauvijek izbačena iz

Ona je zauvijek izbačena iz "Еlite 7"

Kako javlja televizija Al Majadin, napadnute su i dvije američke vojne baze, Šadadi i Koniko, koje se nalaze u istočnoj i sjeveroistočnoj Siriji. Prema navodima novinara, vojnici su stradali u napadima na ciljeve na teritoriji Konika. Izvori kanala su istakli da je napad bio odgovor na američko bombardovanje u istočnom dijelu zemlje.

Američka vojska ima 24 vojne baze i četiri punkta u Siriji. Objekti se redovno napadaju dronovima i projektilima.

Oružane snage SAD, bez dozvole Damaska, kontrolišu teritorije na istoku i sjeveroistoku Sirije, u provincijama Dejr ez Zor, Hasaki i Raka, gdje se nalaze najveća naftna i gasna polja. Sirijski zvaničnici su u više navrata nazvali prisustvo američkih trupa na njihovoj teritoriji okupacijom i državnom piratstvom u cilju krađe nafte.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.