Ирачке наоружане снаге

Изведен напад дроновима на америчку базу у Сирији

  • Извор: Агенције
  • 13.11.2023. 09:41

Ирачке наоружане групе напале су америчку базу у области Карја ел Кадра на југоистоку Сирије, јавио је сиријски радио Шам ФМ, позивајући се на покрет Исламски отпор Ирака.

- Снаге исламског отпора Ирака саопштиле су да су користиле беспилотну летјелицу за напад на базу окупационих америчких снага у региону Карија ел Кадра у Сирији. Дрон је директно погодио мету - истакли су новинари радија.

У понедјељак ујутру, “Снаге исламског отпора Ирака“, које чине шиитске оружане групе, такође су саопштиле да је изведен напад на америчку базу Грин Вилеџ на истоку републике.

Она је заувијек избачена из

Она је заувијек избачена из "Елите 7"

Како јавља телевизија Ал Мајадин, нападнуте су и двије америчке војне базе, Шадади и Конико, које се налазе у источној и сјевероисточној Сирији. Према наводима новинара, војници су страдали у нападима на циљеве на територији Коника. Извори канала су истакли да је напад био одговор на америчко бомбардовање у источном дијелу земље.

Америчка војска има 24 војне базе и четири пункта у Сирији. Објекти се редовно нападају дроновима и пројектилима.

Оружане снаге САД, без дозволе Дамаска, контролишу територије на истоку и сјевероистоку Сирије, у провинцијама Дејр ез Зор, Хасаки и Рака, гдје се налазе највећа нафтна и гасна поља. Сиријски званичници су у више наврата назвали присуство америчких трупа на њиховој територији окупацијом и државном пиратством у циљу крађе нафте.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм