Mardžori Tejlor

Kameron tražio pare za Ukrajinu pa dobio odgovor iz SAD: Poljubi me u...

  • Izvor: Agencije
  • 16.02.2024. 11:01

Kongresmenka iz redova republikanaca Mardžori Tejlor Grin žestoko je izvrijeđala britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona.

Uvreda je uslijedila nakon što je ministar spoljnih poslova Velike Britanije napisao članak u kome poziva SAD da se obavežu na finansiranje Ukrajine i pravi poređenja između tretmana Zapada prema nacističkom vođi Hitleru i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Može da me poljubi u d*pe", rekla je Tejlor Grin nakon što je upitana da prokomentariše Kameronov poziv da Kongres odobri dodatno finansiranje pomoći Ukrajini.

Paket finansiranja Ukrajine od 61 milijarde dolara, podsjetimo, prošao je nedavno kroz Senat, ali se suočava sa duboko neizvjesnom budućnošću u Predstavničkom domu gdje se republikanci protive zakonu.


Objavljena prognoza do utorka: Hoće li biti promjene vremena

Objavljena prognoza do utorka: Hoće li biti promjene vremena

Kameron je napisao članak za američku političku veb stranicu Hil u kome je pozvao Vašington da glasa za paket zarad globalne bezbjednosti i naglasio da odustaje od svih "diplomatskih ljepota".

"Ne želim da pokažemo slabost pokazanu protiv Hitlera 1930-ih. Hitler se vratio po još koštajući nas mnogo više života da zaustavimo njegovu agresiju. Ne želim da pokažemo slabost pokazanu protiv Putina 2008. kad je napao Gruziju ili nesigurnost odgovora 2014. kad je zauzeo Krim i veći dio Donbasa. Želim da pokažemo snagu iskazanu od 2022. godine kad je Zapad pomogao Ukrajincima da oslobode polovinu teritorije koju je zauzeo Putin i to sve bez gubitka osoblja NATO", naveo je Kameron.

Tokom posjete Sofiji u Bugarskoj u srijedu Kameron je takođe pozvao Kongres da usvoje paket pomoći Ukrajini.

"Trenutno se u Kongresu raspravlja o američkoj podršci Ukrajini i pozivam te kongresmene i kongresmenke da donesu taj zakon i da obezbijede novac za oružje za Ukrajinu", rekao je britanski šef diplomatije i nekadašnji premijer.

Međutim, upitana o njegovim komentarima u srijedu, Tejlor Grin, koja važi za saveznika nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa, rekla je za "Skaj njuz" da Kameron gleda svoja posla.


Stavio pare policajcu u rokovnik pa uhapšen

Stavio pare policajcu u rokovnik pa uhapšen

"Dejvid Kameron treba da brine o svojoj zemlji, a iskreno može da me poljubi u d*pe", odbrusila je kongresmenka.

Tejlor Grin je sugerisala da je poređenje odbijanja da se glasa za paket pomoći Ukrajini sa smirivanjem Hitlera "nepristojno" prozivanje.

"Ne cijenim tu vrstu jezika", rekla je kongresmenka.

Tejlor Grin se oglasila i na svom profilu na društvenoj mreži Iks i naglasila da je Kameronove primjedbe "neće natjerati" da finansira rat u Ukrajini.

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin, podsjetimo, ranije je žestoko kritikovala ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog zbog njegovih namjera da dobije još novca od SAD.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.