Jer više nisu članovi kraljevske porodice

Kanađani više neće obezbjeđivati Harija i Megan

  • 27.02.2020. 18:56

Kanada više neće pružati usluge obezbjeđivanja britanskom princu Hariju i Megan Markl, saopštila je danas kanadska vlada kanoš što se par odrekao uloge visokih članova britanske kraljevske porodice.

"Pošto vojvoda i vojvotkinja trenutno imaju status međunarodno zaštićenih osoba, Kanada ima obavezu da im pruža pomoć u obezbjeđivanju po potrebi. Pomoć će prestati narednih nedjelja, u skladu s promjenom njihovog statusa", navodi se u saopštenju kanadske vlade, prenosi Reuters.

Kraljevska kanadska policija pomagala je londonskoj Metropoliten policiji u vezi s bezbjednošću vojvode i vojvotkinje od Saseksa povremeno od novembra kada su oni počeli šestonedjeljni odmor u Kanadi, navodi se u saopštenju federalne kancelarije ministra za javnu bezbjednost.

Međutim, kako se Hari i Megan više ne smatraju visokim članovima britanske kraljevske porodice, oni više neće dobijati obezbjeđenje plaćeno javnim novcem, a koje, kako se procjenjuje, košta više miliona dolara.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program