"Zapadne vrijednosti"

Karlson: Upozorili su me da bih mogao da budem uhapšen zbog intervjua sa Putinom

  • 28.02.2024. 06:57

Američki novinar Taker Karlson izjavio je da su ga advokati upozorili da bi mogao da bude pritvoren u Sjedinjenim Američkim Državama zbog intervjua sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Moji advokati, a to su ljudi koji rade za veliku advokatsku kancelariju, su me upozorili prije nego što sam odleteo u Rusiju. Rekli su mi da bi američka vlada mogla da me pritvori zbog kršenja sankcija, ako obavim razgovor sa Putinom", rekao je Karlson u podkastu blogera Leksa Fridmana.

Navodeći da je bio bijesan zbog ovih riječi, objasnio je da mu je jedan od advokata rekao da sve zavisi od pitanja koje će postaviti ruskom lideru.

"Ako bude izgledalo kao da ste previše ljubazni prema Putinu, mogli bi da Vas uhapse po povratku u zemlju", citirao je Karlson advokata.

Sa druge strane, on je napomenuo da se u Rusiji nije osjećao nebezbjedno.

Karlson je govorio i o "sumanutim količinama sankcija koje uvode SAD" i ocijenio da one negativno utiču na državu.

"Sankcije će zauvijek promijeniti Sjedinjene Američke Države, životni standard i način na koji vlada funkcioniše. Nivo sankcija koji smo uveli je sulud", kazao je Karlson.

Američki novinar podsjetio se i intervjua koji je u ljeto 2023. godine obavio sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Tada ga je, kako je naveo, pitao "da li Ukrajina može da pobijedi Rusiju", a mađarski lider ga je "pogledao kao da je lud".

"Hoće li Ukrajina pobijediti? Ne. Naravno da ne mogu da pobjede. U poređenju sa Rusijom, to je mala zemlja. Rusija ima ratnu ekonomiju, Ukrajina nema ekonomiju", prenio je Karlson Orbanove riječi izrečene van intervjua, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera