"Западне вриједности"

Карлсон: Упозорили су ме да бих могао да будем ухапшен због интервјуа са Путином

  • 28.02.2024. 06:57

Амерички новинар Такер Карлсон изјавио је да су га адвокати упозорили да би могао да буде притворен у Сједињеним Америчким Државама због интервјуа са предсједником Русије Владимиром Путином.

"Моји адвокати, а то су људи који раде за велику адвокатску канцеларију, су ме упозорили прије него што сам одлетео у Русију. Рекли су ми да би америчка влада могла да ме притвори због кршења санкција, ако обавим разговор са Путином", рекао је Карлсон у подкасту блогера Лекса Фридмана.

Наводећи да је био бијесан због ових ријечи, објаснио је да му је један од адвоката рекао да све зависи од питања које ће поставити руском лидеру.

"Ако буде изгледало као да сте превише љубазни према Путину, могли би да Вас ухапсе по повратку у земљу", цитирао је Карлсон адвоката.

Са друге стране, он је напоменуо да се у Русији није осјећао небезбједно.

Карлсон је говорио и о "суманутим количинама санкција које уводе САД" и оцијенио да оне негативно утичу на државу.

"Санкције ће заувијек промијенити Сједињене Америчке Државе, животни стандард и начин на који влада функционише. Ниво санкција који смо увели је сулуд", казао је Карлсон.

Амерички новинар подсјетио се и интервјуа који је у љето 2023. године обавио са премијером Мађарске Виктором Орбаном. Тада га је, како је навео, питао "да ли Украјина може да побиједи Русију", а мађарски лидер га је "погледао као да је луд".

"Хоће ли Украјина побиједити? Не. Наравно да не могу да побједе. У поређењу са Русијом, то је мала земља. Русија има ратну економију, Украјина нема економију", пренио је Карлсон Орбанове ријечи изречене ван интервјуа, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера