Lider Sjeverne Koreje

Kim Džong Un pružio podršku ruskom narodu i poželio pobjedu u specijalnoj operaciji

  • Izvor: Agencije
  • 12.06.2023. 09:11

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un čestitao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Dan Rusije, izrazio potpunu podršku i solidarnost sa ruskim narodom, poželio mu prosperitet i pobjedu, prenosi Centralna agencija Sjeverne Koreje.

Kim Džong Un je u telegramu, u ime vlade Sjeverne Koreje i cijelog sjevernokorejskog naroda naveo da istorija razvoja Rusije i njene kulture, na koje se može ponositi, imaju duboke korijene.

Dodao je da je Rusija prošla slavni put razvoja, demonstrirajući dostojanstvo i moć.

Prema riječima sjevernokorejskog lidera, sada se stoički i mudri narod Rusije, pod vođstvom Putina, bori protiv snaga koje pokušavaju da potkopaju suverenitet, bezbjednost zemlje i narušavaju njen miran život.

- Pravda će pobijediti i ruski narod će nastaviti da slavi, karakterističnu za njega, tradicionalnu istoriju pobjeda - rekao je Kim Džong Un.

Podvukao je da narod Sjeverne Koreje podržava Rusiju koja pokušava da zaštiti suvereno pravo i interese svoje zemlje, zalažu se za međunarodnu pravdu i bore se protiv samovolje i proizvoljnosti imperialista.

- Korejsko-rusko prijateljstvo koje traje vijekovima, odolijeva svim istorijskim testovima, dragocjeno je strateško sredstvo naših zemalja, a nepokolebljiva pozicija Sjeverne Koreje je kontinuirani razvoj dobrosusjedskih odnosa i saradnje u skladu sa zahtjevima novog vremena - piše u telegramu.

Kim Džong Un je podvukao da je spreman da i nadalje jača stratešku saradnju između dvije zemlje u cilju zaštite globalnog svijeta i bezbjednosti.

Ruskom predsjedniku je poželio zdravlje i uspjeha u daljem radu, a ruskom narodu – procvat, razvoj i pobjedu.

Ranije je ruski ambasador u Seulu izjavio da je i predsjednik Јužne Koreje Јun Sok-jol čestitao Putinu Dan Rusije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.