Moskva

Kim Džong Un stigao u Rusiju

  • Izvor: Agencije
  • 12.09.2023. 07:54

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un stigao je jutros u posjetu Rusiji gdje treba da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kim je ušao u Rusiju ličnim vozom i stigao na stanicu Hasan nakon što je prešao granicu, rekli su izvori bliski ruskim vlastima, prenio je Kjodo.

Kim je stigao u posjetu zajedno sa najvišim vojnim zvaničnicima koji rukovode fabrikama oružja i municije, prenio je AP.

Sastanak Putina i Kima održaće se na Dalekom istoku Rusije, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Još ne znamo gdje će se razgovarati. Na Dalekom istoku", rekao je Peskov, navodeći da će razgovori biti održani između dvije delegacije, kao i između dva predsjednika, nakon čega će uslijediti zvanična večera.

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA saopštila je da je Kim u nedjelju popodne krenuo vozom.

Vojska Južne Koreje procijenila je da je voz ušao na teritoriju Rusije rano jutros, rekao je Jeon Ha Gju, portparol južnokorejskog ministarstva odbrane Jeon Ha Gju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?