Lider Sjeverne Koreje

Kim Džong Un završio posjetu Rusiji: Na poklon pancir i dronovi-kamikaze, a gledao i balet

  • Izvor: Sputnjik
  • 17.09.2023. 09:53

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un završio je višednevnu posjetu Rusiji.

Posljednjeg dana posjete dobio je na poklon od gubernatora Primorskog kraja (Daleki istok Rusije) Olega Kožemjaka pancir i komplet dronova, proizvedenih u regionu.

"Gubernator (Primorja Oleg Kožemjako) poklonio je Kim Džong Unu komplet oklopne zaštite za jurišne operacije. U pitanju je pancir sa zaštitnim zonama za grudi, ramena, grlo i prepone, i mnogo je lakši od svojih pandana. Napravljen je i proizveden u Primorskom kraju“, saopštila je pres-služba Vlade regiona.

Mladić pao sa litice na Veležu: U toku akcija izvlačenja tijela

Mladić pao sa litice na Veležu: U toku akcija izvlačenja tijela

Lider Sjeverne Koreje dobio je na poklon pet dronova-kamikaza i izviđački dron tipa "Geranj-25“ sa funkcijom vertikalnog polijetanja. Ovi dronovi se takođe proizvode u Primorju. Pored toga, uvaženom gostu je uručen komplet specijalne odjeće koja je nevidljiva za termovozore.

Tokom posjete Primorskom kraju, Kim Džong Un je boravio na aerodrom Knjeviči, gdje ga je dočekao ministar odbrane Sergej Šojgu.



Predstavljeni su mu savremeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, ruski raketni sistem "Kindžal", kojim je naoružan avion MiG-31I.

Sjevernokorejki lider je posjetio fregatu Pacifičke flote "Maršal Šapošnjikov“ u zalivu Uliks. U subotu je gledao i balet "Uspavana ljepotica“ na Primorskoj sceni Marijinskog teatra.


Pratite nas i putem Vibera