Лидер Сјеверне Кореје

Ким Џонг Ун завршио посјету Русији: На поклон панцир и дронови-камиказе, а гледао и балет

  • Извор: Sputnjik
  • 17.09.2023. 09:53

Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун завршио је вишедневну посјету Русији.

Посљедњег дана посјете добио је на поклон од губернатора Приморског краја (Далеки исток Русије) Олега Кожемјака панцир и комплет дронова, произведених у региону.

"Губернатор (Приморја Олег Кожемјако) поклонио је Ким Џонг Уну комплет оклопне заштите за јуришне операције. У питању је панцир са заштитним зонама за груди, рамена, грло и препоне, и много је лакши од својих пандана. Направљен је и произведен у Приморском крају“, саопштила је прес-служба Владе региона.

Младић пао са литице на Вележу: У току акција извлачења тијела

Младић пао са литице на Вележу: У току акција извлачења тијела

Лидер Сјеверне Кореје добио је на поклон пет дронова-камиказа и извиђачки дрон типа "Герањ-25“ са функцијом вертикалног полијетања. Ови дронови се такође производе у Приморју. Поред тога, уваженом госту је уручен комплет специјалне одјеће која је невидљива за термовозоре.

Током посјете Приморском крају, Ким Џонг Ун је боравио на аеродром Књевичи, гдје га је дочекао министар одбране Сергеј Шојгу.



Представљени су му савремени авиони Ваздушно-космичких снага Руске Федерације, руски ракетни систем "Кинџал", којим је наоружан авион МиГ-31И.

Сјевернокорејки лидер је посјетио фрегату Пацифичке флоте "Маршал Шапошњиков“ у заливу Уликс. У суботу је гледао и балет "Успавана љепотица“ на Приморској сцени Маријинског театра.


Пратите нас и путем Вибера