Sjeverna Koreja

Kim zaprijetio nuklearnim udarom ako ga neprijatelj isprovocira

  • Izvor: SRNA
  • 21.12.2023. 08:35

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un rekao je da Pjongjang neće oklijevati da pokrene nuklearni napad ako ga neprijatelj isprovocira atomskim naoružanjem, javili su državni mediji.

Kim je to rekao na sastanku sa vojnicima koji rade u Birou za rakete i čestitao im je na nedavnoj vježbi lansiranja interkontinentalne balističke rakete, javila je novinska agencija KCNA.

On je izjavio da je test pokazao lojalnost i čvrst stav oružanih snaga, kao i da je jasna doktrina Sjeverne Koreje da ne oklijeva da izvrši nuklearni napad ako je neprijatelj izazove atomskim bombama.

Na Islandu se pojavio problem na koji niko nije računao

Na Islandu se pojavio problem na koji niko nije računao

Kim je rekao da je lansiranje u ponedjeljak, 18. decembra, pokazalo visoku mobilnost vojske i sposobnost brzog napada i pozvao na napore za dalje jačanje njene borbene efikasnosti, navodi se u izvještaju.

Sjeverna Koreja je saopštila ranije da je testirala svoju najnoviju interkontinentalnu raketu da bi procijenila ratnu spremnost svojih nuklearnih snaga protiv rastućeg neprijateljstva SAD.

Najviše diplomate SAD, Južne Koreje i Japana u srijedu su izdale zajedničko saopštenje u kojem osuđuju nedavna lansiranja balističkih projektila Sjeverne Koreje i pozivaju Pjongjang da se uključi u "suštinski dijalog bez preduslova". 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.