Сјеверна Кореја

Ким запријетио нуклеарним ударом ако га непријатељ испровоцира

  • Извор: СРНА
  • 21.12.2023. 08:35

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун рекао је да Пјонгјанг неће оклијевати да покрене нуклеарни напад ако га непријатељ испровоцира атомским наоружањем, јавили су државни медији.

Ким је то рекао на састанку са војницима који раде у Бироу за ракете и честитао им је на недавној вјежби лансирања интерконтиненталне балистичке ракете, јавила је новинска агенција КЦНА.

Он је изјавио да је тест показао лојалност и чврст став оружаних снага, као и да је јасна доктрина Сјеверне Кореје да не оклијева да изврши нуклеарни напад ако је непријатељ изазове атомским бомбама.

На Исланду се појавио проблем на који нико није рачунао

На Исланду се појавио проблем на који нико није рачунао

Ким је рекао да је лансирање у понедјељак, 18. децембра, показало високу мобилност војске и способност брзог напада и позвао на напоре за даље јачање њене борбене ефикасности, наводи се у извјештају.

Сјеверна Кореја је саопштила раније да је тестирала своју најновију интерконтиненталну ракету да би процијенила ратну спремност својих нуклеарних снага против растућег непријатељства САД.

Највише дипломате САД, Јужне Кореје и Јапана у сриједу су издале заједничко саопштење у којем осуђују недавна лансирања балистичких пројектила Сјеверне Кореје и позивају Пјонгјанг да се укључи у "суштински дијалог без предуслова". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)