Dmitrij Peskov

Kremlj: Nijedna druga zemlja ne bi izdržala ovakve pritiske

  • 19.11.2023. 13:05

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osvrnuo se danas na ekonomsku situaciju u zemlji i sankcije koje su uvedene protiv Moskve i poručio da, iako je u početku postojala opasnost da bi moglo doći do kraha ruske ekonomije, Rusija je uspjela to da spriječi tako što je iskoristila sve svoje resurse.

"Postojala je prijetnja kolapsom, zaista smo morali da mobilišemo sve resurse i unutrašnje snage kako bismo taj kolaps spriječili", izjavio je on.

Zahvaljujući mudrim odlukama ruskog rukovodstva i titanskog rada vlade, uspjeli smo ne samo da stabilizujemo ekonomiju, već i da ostvarimo rast, dodao je portparol Kremlja.

Prema njegovim riječima, Rusija se suočila sa velikim sankcionim teretom koji je bez presedana i koji nijedna zemlja svijeta u teoriji ne bi mogla da izdrži. 

"Niko se nikada nije suočio sa takvim udarom", istakao je.

Uz to, on je naglasio da se sve to izdešavalo nakon kovida, koji je i sam po sebi bio jak udar na ekonomiju zemlje.

Ali, niko nije mogao ni da pretpostavi da će Rusija ove godine zabilježiti rast ne od dva odsto, kako su to mislili Еvropljani, već, kako pokazuju naše prognoze, skoro tri odsto.

Komentarišući prognoze budućeg ekonomskog stanja u zemlji, Peskov danas kaže da rast BDP-a od tri odsto nije dovoljan - potrebno je da on bude još veći. 

"Naš potencijal je ipak veliki", zaključuje portparol Kremlja. 

Pratite nas i putem Vibera