Дмитриј Песков

Кремљ: Ниједна друга земља не би издржала овакве притиске

  • 19.11.2023. 13:05

Портпарол Кремља Дмитриј Песков осврнуо се данас на економску ситуацију у земљи и санкције које су уведене против Москве и поручио да, иако је у почетку постојала опасност да би могло доћи до краха руске економије, Русија је успјела то да спријечи тако што је искористила све своје ресурсе.

"Постојала је пријетња колапсом, заиста смо морали да мобилишемо све ресурсе и унутрашње снаге како бисмо тај колапс спријечили", изјавио је он.

Захваљујући мудрим одлукама руског руководства и титанског рада владе, успјели смо не само да стабилизујемо економију, већ и да остваримо раст, додао је портпарол Кремља.

Према његовим ријечима, Русија се суочила са великим санкционим теретом који је без преседана и који ниједна земља свијета у теорији не би могла да издржи. 

"Нико се никада није суочио са таквим ударом", истакао је.

Уз то, он је нагласио да се све то издешавало након ковида, који је и сам по себи био јак удар на економију земље.

Али, нико није могао ни да претпостави да ће Русија ове године забиљежити раст не од два одсто, како су то мислили Европљани, већ, како показују наше прогнозе, скоро три одсто.

Коментаришући прогнозе будућег економског стања у земљи, Песков данас каже да раст БДП-а од три одсто није довољан - потребно је да он буде још већи. 

"Наш потенцијал је ипак велики", закључује портпарол Кремља. 

Пратите нас и путем Вибера