Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: Anglosaksonci guraju Bliski istok ka velikom ratu

  • 06.11.2023. 10:32

Anglosaksonci guraju Bliski istok ka velikom ratu, dok pokušaji da se Rusija oslabi ne prestaju, izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na obrazovnom maratonu "Znanje".

Kako je Lavrov istakao, SAD i njeni sateliti pokušavaju da naprave haos u različitim regionima svijeta, zavade među državama i narodima, zaoštre međuetničke i međuvjerske protivrečnosti.

"Politika Zapada tradicionalno je dovela do naleta terorizma i višemilionskih izbjeglica. Sve nam je to dobro poznato u Ukrajini, Iraku, Libiji i Siriji. Drugi rezultati takve politike su porast terorizma i ekstremizma, uništena budućnost tih ljudi, uništene porodice", kazao je Lavrov.

Multipolarnost postaje realnost, nova globalna arhitektura neće biti podređena jednom hegemonu, naveo je šef ruske diplomatije. 

Prema njegovim riječima, nema potrebe da se govori o bilo kakvoj međunarodnoj izolaciji Rusije, jer je ona u interakciji sa zemljama svjetske većine, koju vide kao dobrog prijatelja.

Međunarodna izložba i forum "Rusija" održava se od 4. novembra do 12. aprila 2024. Organizovan je da pokaže najznačajnija dostignuća zemlje u različitim sektorima privrede, a predstaviće se svih 89 ruskih regiona, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: