Руски министар спољних послова

Лавров: Англосаксонци гурају Блиски исток ка великом рату

  • 06.11.2023. 10:32

Англосаксонци гурају Блиски исток ка великом рату, док покушаји да се Русија ослаби не престају, изјавио руски министар спољних послова Сергеј Лавров на образовном маратону "Знање".

Како је Лавров истакао, САД и њени сателити покушавају да направе хаос у различитим регионима свијета, заваде међу државама и народима, заоштре међуетничке и међувјерске противречности.

"Политика Запада традиционално је довела до налета тероризма и вишемилионских избјеглица. Све нам је то добро познато у Украјини, Ираку, Либији и Сирији. Други резултати такве политике су пораст тероризма и екстремизма, уништена будућност тих људи, уништене породице", казао је Лавров.

Мултиполарност постаје реалност, нова глобална архитектура неће бити подређена једном хегемону, навео је шеф руске дипломатије. 

Према његовим ријечима, нема потребе да се говори о било каквој међународној изолацији Русије, јер је она у интеракцији са земљама свјетске већине, коју виде као доброг пријатеља.

Међународна изложба и форум "Русија" одржава се од 4. новембра до 12. априла 2024. Организован је да покаже најзначајнија достигнућа земље у различитим секторима привреде, а представиће се свих 89 руских региона, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера