Ministar inostranih poslova Rusije

Lavrov: Priština kvari ugled EU

  • 07.12.2018. 08:12

Nesposobnost EU da primora samoproglašeno Kosovo da ispuni svoje obaveze stavlja u pitanje sav ugled Brisela, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

"Kosovo i dalje predstavlja epicentar nestabilnosti na Balkanu. Priština ne samo da otvoreno sabotira realizaciju postignutih dogovora sa Beogradom, uz posredstvo EU, već preduzima i nove provokativne mjere", rekao je Lavrov u intervjuu za grčke medije, a prenosi agencija "Sputnjik". 

Šef ruske diplomatije ukazao je i da se više od pet godina ništa ne dešava kada je riječ o stvaranju zajednice srpskih opština, a umjesto toga Priština uvodi takse na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH i namjerava da formira vojsku koja će biti usmjerena upravo protiv Srba koji žive na sjeveru. 

"Ta mjera je usmjerena upravo na stvaranje nemogućih uslova za preživljavanje kosovskih Srba", istakao je Lavrov. 

On je napomenuo i da rukovodstvo Srbije sprovodi izuzetno odgovornu politiku, uz obećanje da neće uvoditi recipročne mjere. 

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.