Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: SAD love ribu u vodi koju su zamutile, protiv "korijena zla" koristiti hemikalije

  • 05.11.2023. 12:01

Politika Zapada zapravo nema dvostruke standarde, oni se drže samo jednog – "mi smo glavni i šta hoćemo – to i radimo, gdje ne možemo da dobijemo rezultate, destabilizovaćemo situaciju i loviti ribu u mutnoj vodi", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govoreći o politici zapadnih zemalja.

"Svi avanturistički pohodi SAD van njenih granica od 1950-ih godina nemaju nijedan pozitivan ishod – da su Amerikanci stvarno donijeli dobro državi ili regionu u čiju su se unutrašnju politiku umiješali", naveo je Lavrov.

Ruska flota uspješko lansirala raketu

Ruska flota uspješko lansirala raketu "bulava"

Ovo još jednom potvrđuje da je cilj Vašingtona da sve uništi i da onda čeka da neko ponovo dođe i moli za pomoć u dolarima koje ovaj pak štampa u ogromnim količinama, dodao je Lavrov.

"Oni koji traže pomoć od SAD treba da se sjete bolnog iskustva svih lidera država u kojima je Vašington igrao neku ulogu, lidera koji su polagali nade u SAD. Čim se situacija mijenjala, SAD su bez griže savjesti odbacivale te lidere i počinjale novu etapu sebične politike", objasnio je ruski ministar.

Izraelski ministar: Jedna od opcija je da bacimo atomsku bombu na Pojas Gaze?

Izraelski ministar: Jedna od opcija je da bacimo atomsku bombu na Pojas Gaze?

Mnogo je načina za uništavanje "korijena zla", ne mora se čupati, postoje hemikalije koje mogu da pomognu, rekao je Lavrov u vezi sa izjavom Vladimira Putina da su SAD "korijen svakog zla".

Predsjednik Rusije je možda prvi put upotrebio termin "korijen zla" u kontekstu SAD, ali zaključak i procjenu da je Sjedinjenim Državama glavni cilj destabilizacija bilo kog regiona u svijetu, gdje god imaju koristi, nije prvi put izrečen, istakao je Lavrov za emisiju "Moskva. Kremlj. Putin".

Ovo su ulazi u Hamasove podzemne tunele: Izraelska vojska objavila šta je otkrila

Ovo su ulazi u Hamasove podzemne tunele: Izraelska vojska objavila šta je otkrila

"'Hemikalije' neka svako shvati onako kako mu to obrazovanje i znanje dozvoljava, ja sam to rekao metaforički", kaže Lavrov upitan da li će ljudi pomisliti da poziva na primjenu hemijskog oružja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina