Руски министар спољних послова

Лавров: САД лове рибу у води коју су замутиле, против "коријена зла" користити хемикалије

  • 05.11.2023. 12:01

Политика Запада заправо нема двоструке стандарде, они се држе само једног – "ми смо главни и шта хоћемо – то и радимо, гдје не можемо да добијемо резултате, дестабилизоваћемо ситуацију и ловити рибу у мутној води", изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров говорећи о политици западних земаља.

"Сви авантуристички походи САД ван њених граница од 1950-их година немају ниједан позитиван исход – да су Американци стварно донијели добро држави или региону у чију су се унутрашњу политику умијешали", навео је Лавров.

Руска флота успјешко лансирала ракету

Руска флота успјешко лансирала ракету "булава"

Ово још једном потврђује да је циљ Вашингтона да све уништи и да онда чека да неко поново дође и моли за помоћ у доларима које овај пак штампа у огромним количинама, додао је Лавров.

"Они који траже помоћ од САД треба да се сјете болног искуства свих лидера држава у којима је Вашингтон играо неку улогу, лидера који су полагали наде у САД. Чим се ситуација мијењала, САД су без гриже савјести одбацивале те лидере и почињале нову етапу себичне политике", објаснио је руски министар.

Израелски министар: Једна од опција је да бацимо атомску бомбу на Појас Газе?

Израелски министар: Једна од опција је да бацимо атомску бомбу на Појас Газе?

Много је начина за уништавање "коријена зла", не мора се чупати, постоје хемикалије које могу да помогну, рекао је Лавров у вези са изјавом Владимира Путина да су САД "коријен сваког зла".

Предсједник Русије је можда први пут употребио термин "коријен зла" у контексту САД, али закључак и процјену да је Сједињеним Државама главни циљ дестабилизација било ког региона у свијету, гдје год имају користи, није први пут изречен, истакао је Лавров за емисију "Москва. Кремљ. Путин".

Ово су улази у Хамасове подземне тунеле: Израелска војска објавила шта је открила

Ово су улази у Хамасове подземне тунеле: Израелска војска објавила шта је открила

"'Хемикалије' нека свако схвати онако како му то образовање и знање дозвољава, ја сам то рекао метафорички", каже Лавров упитан да ли ће људи помислити да позива на примјену хемијског оружја.

Пратите нас и путем Вибера