Ministar spoljnih poslova Rusije

Lavrov: Sporazum o lokalnoj samoupravi Srba na KiM rješenje i za Nagorno- Karabah

  • Izvor: Tanjug
  • 21.03.2023. 14:35

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je nakon razgovora sa jermenskim kolegom Araratom Mirzojanom u Moskvi da je narodu Nagorno-Karabaha potreban skup prava kakva su obezbijeđena sporazumom o formiranju "organa lokalne samouprave kosovskih Srba", koji je potpisan između Beograda i Prištine prije 10 godina.

Govoreći o situaciji u Nagorno-Karabahu nakon jučerašnjeg razgovora sa Mirzojanom, Lavrov je istakao važnost obezbjeđivanja kvaliteta bilo kakvih postignutih sporazuma, navodeći primjer sporazuma iz Minska u Ukrajini.

Ukazao je na to da je prema tim sporazumima trebalo da stanovnici istočnog dijela Ukrajine koji govore ruski imaju pravo na školovanje na maternjem jeziku, kao i na očuvanje kulturnih, vjerskih i drugih veza sa sunarodnicima, prenosi jermenski portal Masispost.

- Približno ista prava su obezbijeđena i sporazumom koji je potpisan između Beograda i Prištine prije 10 godina, u sporazumu o formiranju „organa lokalne samouprave kosovskih Srba“. Mislim da je narodu Karabaha potreban takav skup prava - rekao je Lavrov.


Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.