Ministar spoljnih poslova Rusije

Lavrov: Sporazum o lokalnoj samoupravi Srba na KiM rješenje i za Nagorno- Karabah

 • Izvor: Tanjug
 • 21.03.2023. 14:35

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je nakon razgovora sa jermenskim kolegom Araratom Mirzojanom u Moskvi da je narodu Nagorno-Karabaha potreban skup prava kakva su obezbijeđena sporazumom o formiranju "organa lokalne samouprave kosovskih Srba", koji je potpisan između Beograda i Prištine prije 10 godina.

Govoreći o situaciji u Nagorno-Karabahu nakon jučerašnjeg razgovora sa Mirzojanom, Lavrov je istakao važnost obezbjeđivanja kvaliteta bilo kakvih postignutih sporazuma, navodeći primjer sporazuma iz Minska u Ukrajini.

Ukazao je na to da je prema tim sporazumima trebalo da stanovnici istočnog dijela Ukrajine koji govore ruski imaju pravo na školovanje na maternjem jeziku, kao i na očuvanje kulturnih, vjerskih i drugih veza sa sunarodnicima, prenosi jermenski portal Masispost.

- Približno ista prava su obezbijeđena i sporazumom koji je potpisan između Beograda i Prištine prije 10 godina, u sporazumu o formiranju „organa lokalne samouprave kosovskih Srba“. Mislim da je narodu Karabaha potreban takav skup prava - rekao je Lavrov.


Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Energo klub

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Energo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.