Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: U Ukrajini prisutni američki, francuski i britanski oficiri

  • Izvor: SRNA
  • 01.03.2024. 15:27

Vojni oficiri iz SAD, Velike Britanije i Francuske prisutni su u Ukrajini, a ne samo plaćenici iz tih zemalja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Prije državnog udara /u Ukrajini/, stotine američkih državljana bilo je na funkcijama u ministarstvima, kao što sada, navodno, tamo imaju svoje plaćenike, ali su to, zapravo vojni oficiri. Tamo su i britanski i francuski oficiri. Mi to vrlo dobro znamo", rekao je Lavrov tokom obraćanja na Diplomatskom forumu u Antaliji.

Lavrov se osvrnuo na izjavu predsjednika Francuske Еmanuela Makrona u vezi sa mogućnošću da Zapad pošalje vojsku u Ukrajinu, naglasivši da se radi o "ozbiljnoj činjenici".

"Makron je nakon svih komentara koje je izazvala njegova izjava rekao, kako ja to shvatam, da ne povlači svoje riječi. Pomenuli ste da je Vašington počeo da se distancira od takvog stava - to nije u potpunosti tačno", istakao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, iako je predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio da se Amerika "neće boriti", američki ministar odbrane Lojd Ostin je izašao iz bolnice i rekao da će NATO morati da se bori protiv Rusije ako Ukrajina bude poražena.

"To je ozbiljna stvar", naglasio je Lavrov.

Govoreći o odnosima sa SAD, Lavrov je naveo da Moskva ne očekuje bilo kakve promjene nakon predsjedničkih izbora u Americi ove godine. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: