Руски министар спољних послова

Лавров: У Украјини присутни амерички, француски и британски официри

  • Извор: СРНА
  • 01.03.2024. 15:27

Војни официри из САД, Велике Британије и Француске присутни су у Украјини, а не само плаћеници из тих земаља, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Прије државног удара /у Украјини/, стотине америчких држављана било је на функцијама у министарствима, као што сада, наводно, тамо имају своје плаћенике, али су то, заправо војни официри. Тамо су и британски и француски официри. Ми то врло добро знамо", рекао је Лавров током обраћања на Дипломатском форуму у Анталији.

Лавров се осврнуо на изјаву предсједника Француске Емануела Макрона у вези са могућношћу да Запад пошаље војску у Украјину, нагласивши да се ради о "озбиљној чињеници".

"Макрон је након свих коментара које је изазвала његова изјава рекао, како ја то схватам, да не повлачи своје ријечи. Поменули сте да је Вашингтон почео да се дистанцира од таквог става - то није у потпуности тачно", истакао је Лавров.

Према његовим ријечима, иако је предсједник САД Џозеф Бајден изјавио да се Америка "неће борити", амерички министар одбране Лојд Остин је изашао из болнице и рекао да ће НАТО морати да се бори против Русије ако Украјина буде поражена.

"То је озбиљна ствар", нагласио је Лавров.

Говорећи о односима са САД, Лавров је навео да Москва не очекује било какве промјене након предсједничких избора у Америци ове године. 

Пратите нас и путем Вибера