Minsk

Lukašenko i Lavrov: Bjelorusija i Rusija čuvaju svijet, i zapad se sprema za naše izbore!

  • 26.10.2023. 13:50

Bjelorusija je pouzdan partner Rusije i u to nema sumnje, rekao je danas predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Minsku.

"I Rusija i Bjelorusija danas čine mnogo da Еvropa i cijeli svijet ne bi skliznuli ka najopasnijoj liniji. Treba da znate da će i tako i ostati. Mi smo pouzdani saveznici Ruske Federacije. I u ovo možete biti sigurni. I tu nema nikakve igre, jer razumijemo da je mnogo toga na kocki. Prije svega, opstanak naših država i naših naroda", rekao je Lukašenko.

"Mi radimo kao jedna cjelina i budite sigurni da će Bjelorusija biti privržena upravo tom principu", podvukao je on, te dodao da će sutra ponovo razgovarati telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Takođe, poručio je da je njegova zemlja spremna na bilo kakav razvoj događaja pred održavanje sljedećih parlamentarnih izbora u februaru.

"Predsjednički izbori će se održati godinu dana nakon parlamentarnih. Čeka nas težak period. I zapadnjaci se spremaju za to. Mi to vidimo. Spremni smo za bilo koji scenario", prokomentarisao je.

Lavrov je sa svoje strane istakao da se Еvropska unija, pod pritiskom Vašingtona, odlučuje za korake koji dovode do gubitaka. 

Današnji sastanak Lavrova i Lukašenka održan je nakon konferencije "Еvroazijska bezbjednost: realnost i perspektive u svijetu koji se mijenja". U njoj su učestvovali kako ruski, tako i mađarski ministar spoljnih poslova.


Pratite nas i putem Vibera