Минск

Лукашенко и Лавров: Бjелорусија и Русија чувају свијет, и запад се спрема за наше изборе!

  • 26.10.2023. 13:50

Бјелорусија је поуздан партнер Русије и у то нема сумње, рекао је данас предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко на састанку са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом у Минску.

"И Русија и Бјелорусија данас чине много да Европа и цијели свијет не би склизнули ка најопаснијој линији. Треба да знате да ће и тако и остати. Ми смо поуздани савезници Руске Федерације. И у ово можете бити сигурни. И ту нема никакве игре, јер разумијемо да је много тога на коцки. Прије свега, опстанак наших држава и наших народа", рекао је Лукашенко.

"Ми радимо као једна цјелина и будите сигурни да ће Бјелорусија бити привржена управо том принципу", подвукао је он, те додао да ће сутра поново разговарати телефоном са предсједником Русије Владимиром Путином.

Такође, поручио је да је његова земља спремна на било какав развој догађаја пред одржавање сљедећих парламентарних избора у фебруару.

"Предсједнички избори ће се одржати годину дана након парламентарних. Чека нас тежак период. И западњаци се спремају за то. Ми то видимо. Спремни смо за било који сценарио", прокоментарисао је.

Лавров је са своје стране истакао да се Европска унија, под притиском Вашингтона, одлучује за кораке који доводе до губитака. 

Данашњи састанак Лаврова и Лукашенка одржан је након конференције "Евроазијска безбједност: реалност и перспективе у свијету који се мијења". У њој су учествовали како руски, тако и мађарски министар спољних послова.


Пратите нас и путем Вибера