Prisustvovaće desetine hiljade ljudi

Masovni skup ''Marš za Izrael'' u Vašingtonu: Povećane snage bezbjednosti

  • Izvor: Agencije
  • 14.11.2023. 21:30

Policija u Vašingtonu dodatno je povećala bezbjednosne snage uoči skupa podrške Izraelu, za koji se očekuje da će mu prisustvovati desetine hiljada ljudi.

Desetine hiljada protestanata okupili su na Maršu za Izrael, izražavajući solidarnost s Izraelom u ratu s Hamasom i osuđujući rastući antisemitizam.

Zbog bezbjednosti su zatvorene ulice u centru grada dok su se ljudi po sunčanom vremenu okupljali u parku Nešnl Mol, brojni zaogrnuti u izraelske i američke zastave. 

"Ovdje smo kako bismo svijetu pokazali da nas se više nikada neće istrijebiti", rekao je Marko Abou (57) iz Hakensaka u državi Nju Džerziju, koji se doselio iz Izraela.

Ne postoje vjerodostojne prijetnje ili kontrademonstracije kao odgovor na ''Marš za Izrael'', na kojem će demonstranti pružiti podršku Izraelu i osuditi antisemitizam, prema proceni obaveštajnih službi američke Kapitolske policije, prenosi Si-Еn-Еn.

Međutim, Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost je utvrdilo da će događaj zahtijevati ''obimnu podršku više federalnih agencija''.

Lideri jevrejske zajednice i poznate ličnosti trebalo bi da govore na demonstracijama, do kojih je došlo u vrijeme pojačanih tenzija u SAD i širom svijeta zbog rata između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

'''Marš za Izrael' biće prilika za sve Amerikance da se okupe u solidarnosti sa narodom Izraela, da pokažu našu posvećenost najvažnijem savezniku Amerike na Bliskom istoku, da osudimo rastući trend antisemitskog nasilja i uznemiravanja, kao i da zahtijevaju da se svaki talac odmah i bezbjedno oslobodi“, navedeno je u saopštenju organizatora.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.