Posmatrač u Rusiji

Mazalica za ATV: Izbori fer i pošteni, Putin favorit

  • Izvor: ATV
  • 17.03.2024. 09:23

Srđan Mazalica, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, boravi u Ruskoj Federaciji kao posmatrač na predsjedničkim izborima.

U razgovoru za ATV kaže da izborni proces protiče transparentno uz prisustvo međunarodnih posmatrača i da za ovaj događaj vlada veliko interesovanje domaće i svjetske javnosti. 

Zajedno sa Miroslavom Vujičićem, poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, on trenutno boravi u Nižnjenovgorodskoj oblasti, gdje su posjetili više glasačkih mjesta i razgovarali sa predstavnicima sva četiri predsjednička kandidata. 

„Ovaj izborni proces nije toliko zanimljiv i neće biti toliko zanimljiv zato što sva istraživanja ubjedljivo najveću šansu daju aktuelnom predsjedniku Vladimiru Putinu. Sva četiri kandidata dijele istu poziciju po pitanju sukoba u Ukrajini, tako da ne treba očekivati neke velike zaokrete kada je u pitanju aktuelna politika i prema Zapadu i prema Ukrajini, i kada je u pitanju politika približavanja zemljama BRIKS-a“,

On je rekao da su ovi izbori specifični po tome što su transparentni, profesionalni, te se ulažu veliki napori u održavanje fer, poštenih izbora da bi građani imali povjerenje u izabrane kandidate. Posmatrači su, kako kaže Mazalica, pozvani iz svih dijelova svijeta, kako bi se omogućilo da cijeli svijet ima povjerenja u rusku demokratiju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.