Посматрач у Русији

Мазалица за АТВ: Избори фер и поштени, Путин фаворит

  • Извор: АТВ
  • 17.03.2024. 09:23

Срђан Мазалица, посланик у Народној скупштини Републике Српске, борави у Руској Федерацији као посматрач на предсједничким изборима.

У разговору за АТВ каже да изборни процес протиче транспарентно уз присуство међународних посматрача и да за овај догађај влада велико интересовање домаће и свјетске јавности. 

Заједно са Мирославом Вујичићем, послаником у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, он тренутно борави у Нижњеновгородској области, гдје су посјетили више гласачких мјеста и разговарали са представницима сва четири предсједничка кандидата. 

„Овај изборни процес није толико занимљив и неће бити толико занимљив зато што сва истраживања убједљиво највећу шансу дају актуелном предсједнику Владимиру Путину. Сва четири кандидата дијеле исту позицију по питању сукоба у Украјини, тако да не треба очекивати неке велике заокрете када је у питању актуелна политика и према Западу и према Украјини, и када је у питању политика приближавања земљама БРИКС-а“,

Он је рекао да су ови избори специфични по томе што су транспарентни, професионални, те се улажу велики напори у одржавање фер, поштених избора да би грађани имали повјерење у изабране кандидате. Посматрачи су, како каже Мазалица, позвани из свих дијелова свијета, како би се омогућило да цијели свијет има повјерења у руску демократију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)