Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova

Moskva predložila ukidanje destrikcija diplomatama

  • 12.10.2021. 17:34

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov predložio je gostujućem zamjeniku američkog državnog sekretara Viktoriji Nuland recipročno ukidanje svih restrikcija ruskim i američkim diplomatskim misijama.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ruska strana na sastanku naglasila da "neprijateljske antiruske akcije neće proći bez odmazde, ali da Moskva ne traži dodatnu eskalaciju".

"Mi predlažemo ukidanje svih restrikcija koje su dvje strane uvele u prethodnih nekoliko godina", navodi se u saopštenju, prenio je TASS.

Rjabkov je na sastanku sa Nulandovom naglasio da američka politika "dodatnih konfrontacija u bilateralnoj agendi" može da izazove dodatnu degradaciju rusko-američkih odnosa, prenio je TASS.

"Neophodan je realan pristup u gradnji odnosa na osnovu principa jednakosti i međusobnog poštovanja uzajamnih interesa", piše u saopštenju.

Tagovi:
  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.