Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova

Moskva predložila ukidanje destrikcija diplomatama

  • 12.10.2021. 17:34

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov predložio je gostujućem zamjeniku američkog državnog sekretara Viktoriji Nuland recipročno ukidanje svih restrikcija ruskim i američkim diplomatskim misijama.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ruska strana na sastanku naglasila da "neprijateljske antiruske akcije neće proći bez odmazde, ali da Moskva ne traži dodatnu eskalaciju".

"Mi predlažemo ukidanje svih restrikcija koje su dvje strane uvele u prethodnih nekoliko godina", navodi se u saopštenju, prenio je TASS.

Rjabkov je na sastanku sa Nulandovom naglasio da američka politika "dodatnih konfrontacija u bilateralnoj agendi" može da izazove dodatnu degradaciju rusko-američkih odnosa, prenio je TASS.

"Neophodan je realan pristup u gradnji odnosa na osnovu principa jednakosti i međusobnog poštovanja uzajamnih interesa", piše u saopštenju.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.