Angela Merkel

Nadvili se tamni oblaci nad dijalogom Beograda i Prištine

  • 19.07.2019. 12:48

Njemački kancelar Angela Merkel smatra da Beograd i Priština treba da obnove dijalog nad kojim su se nadvili "tamni oblaci" nakon što su vlasti /samoproglašenog/ Kosova uvele takse na srpsku robu.

Merkelova je naglasila da NJemačka ima veliki interes za evropsku integraciju "Srbije i Kosova", da se na tom putu napreduje, ali da je, kako je istakla, za to potrebno obnoviti dijalog Beograda i Prištine, prenosi "Sputnjik". 

Takse su dovele do nazadovanja, a ne napretka, rekla je Merkelova, u razgovoru sa dopisnicima u Berlinu. 

Ona je podsjetila da je o tome razgovarala sa liderima Beograda i Prištine na ranijem sastanku u Berlinu. 

"Moramo sada videti kako da obnovimo dijalog. Razgovarala sam sa Aleksandrom Vučićem, Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem. Još nema napretka o ovom pitanju. Ponudili smo sastanak u Parizu i neophodno je još raditi na tome", rekla je Merkelova. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je, na kraju posjete francuskog predsjednika Emanuela Makrona Beogradu, rekao da se novi sastanak o Kosmetu može očekivati vjerovatno u septembru. 

On je napomenuo i da bi tada u Parizu, u Makronovoj organizaciji, mogla da uslijedi neka vrsta nastavka prethodnog susreta održanog u Berlinu.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.