Vankuver

"Najspektakularnija" nesreća ikada: Sudar dva kamiona izazvao vatromet

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 03.11.2023. 15:33

Nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila na trans-kanadskoj autocesti istočno od Vankuvera prošle sedmice ne bi bila vijest za naslovnice širom svijeta, da nije sve završila velikim vatrometom.

Ono što se dogodilo prilično je uobičajena saobraćajna situacija. U zaustavnoj traci autoputa bio je zaustavljen pikap kamion s prikolicom, kada je na njega naletio kamion s poluprikolicom.

Međutim, prikolica zaustavljenog kamiona bila je puna pirotehničkih sredstava, pa je sudar aktivirao eksplozivna punjenja u njima, pokrenuvši lančanu reakciju. Ono što je uslijedilo privuklo je pažnju cijelog obližnjeg područja – sat vremena dug šou, neplanirani vatromet usred sasvim obične kanadske noći, nekoliko dana uoči Noći vještica.

Kako najlakše očistiti rešetku u rerni

Kako najlakše očistiti rešetku u rerni

Prolaznici su sve zabilježili svojim mobitelima, pa su snimke vrlo brzo osvanule i u kanadskim medijima. Oni izvještavaju da uprkos nesreći i njezinim vatrenim posljedicama, niko nije teže nastradao te da je samo jedan od vozača završio u bolnici s lakšim povredama.

Vatrogasci su morali pričekati da vatromet izgori, pa su potom pristupili raščišćavanju mjesta nesreće. Uzroci ovog neobičnog prometnog incidenta se istražuju.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.