Piše "Bild"

Njemačka trenutno ne planira slanje raketa "taurus" Kijevu

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2023. 20:48

Njemačka trenutno ne planira da pošalje Ukrajini krstareće rakete "taurus" jer se one ne mogu uporediti sa raketama koje su obezbijedile Francuska i Britanija, piše danas list "Bild".

Berlin je, pored toga, zabrinut da bi rakete mogle da budu iskorištene za gađanje Kerčkog mosta koji povezuje Rusiju i Krim, navodi list.

Kijev je tražio od Berlin da isporuči rakete "taurus", što bi Ukrajini moglo da omogući nanošenje ozbiljne štete dublje unutar teritorije koju je zauzela Rusija.

Putin: Svijet se oslobađa diktature, Rusija ima mnogo prijatelja u Еvropi

Putin: Svijet se oslobađa diktature, Rusija ima mnogo prijatelja u Еvropi

Berlin je više puta ponovio da će djelovati samo u dogovoru sa Vašingtonom kada je riječ o isporukama oružja Ukrajini.

Na internom sastanku prošle sedmice, piše "Bild", kancelar Olaf Šolc je rekao parlamentarnom komitetu za spoljne poslove da rakete "taurus" nisu uporedive sa francuskim SKALP ili britanskim "storm šedou", jer te zemlje direktno daju geopodatke o ciljevima i uključene su sa svojim osobljem.

Portparol Šolcove kancelarije rekao je da nema novih informacija u vezi sa pitanjem krstarećih raketa "taurus" za Ukrajinu.

"Bild" navodi da su zvaničnici britanske Vlade tokom posljednjih sedmica pokušali da ubijede Njemačku da pošalje Ukrajini rakete "taurus". 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.