Пише "Билд"

Њемачка тренутно не планира слање ракета "таурус" Кијеву

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2023. 20:48

Њемачка тренутно не планира да пошаље Украјини крстареће ракете "таурус" јер се оне не могу упоредити са ракетама које су обезбиједиле Француска и Британија, пише данас лист "Билд".

Берлин је, поред тога, забринут да би ракете могле да буду искориштене за гађање Керчког моста који повезује Русију и Крим, наводи лист.

Кијев је тражио од Берлин да испоручи ракете "таурус", што би Украјини могло да омогући наношење озбиљне штете дубље унутар територије коју је заузела Русија.

Путин: Свијет се ослобађа диктатуре, Русија има много пријатеља у Европи

Путин: Свијет се ослобађа диктатуре, Русија има много пријатеља у Европи

Берлин је више пута поновио да ће дјеловати само у договору са Вашингтоном када је ријеч о испорукама оружја Украјини.

На интерном састанку прошле седмице, пише "Билд", канцелар Олаф Шолц је рекао парламентарном комитету за спољне послове да ракете "таурус" нису упоредиве са француским СКАЛП или британским "сторм шедоу", јер те земље директно дају геоподатке о циљевима и укључене су са својим особљем.

Портпарол Шолцове канцеларије рекао је да нема нових информација у вези са питањем крстарећих ракета "таурус" за Украјину.

"Билд" наводи да су званичници британске Владе током посљедњих седмица покушали да убиједе Њемачку да пошаље Украјини ракете "таурус". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)