Još nije identifikovan

Novi napad u Crvenom moru: Dron pogodio brod, izbio požar

  • 17.01.2024. 22:36

Britanska agencija za pomorske trgovinske operacije (UKMTO) objavila je da se dogodio novi incident u Crvenom moru.

Kako je agencija objavila na društvenoj mreži X, incident se dogodio oko 60 nautičkih milja jugoistočno od Adena u Jemenu. 

UKMTO javlja da je brod, koji još nije identifikovan, pogodila bespilotna letjelica. Na napadnutom brodu izbio je požar, koji je brzo ugašen.

Za napad još niko nije preuzeo odgovornost, ali pripadnici hutskog pokreta Ansar Alah, koji ima podršku Irana i kontroliše većinu jemenske obale Crvenog mora, napadaju komercijalne brodove za koje kažu da su povezani s Izraelom ili putuju prema izraelskim lukama, u akciji čiji je cilj podržati Palestince i Hamas u ratu u Gazi.

Američke i britanske snage odgovorile su prošle sedmice izvođenjem desetaka vazdušnih i morskih napada na hutske ciljeve u Jemenu. Huti su reagovali prkosno, poručivši da neće prestati napadati brodove u Crvenom moru i da su svi britanski i američki brodovi "legitimna meta".

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.