Још није идентификован

Нови напад у Црвеном мору: Дрон погодио брод, избио пожар

  • 17.01.2024. 22:36

Британска агенција за поморске трговинске операције (УКМТО) објавила је да се догодио нови инцидент у Црвеном мору.

Како је агенција објавила на друштвеној мрежи X, инцидент се догодио око 60 наутичких миља југоисточно од Адена у Јемену. 

УКМТО јавља да је брод, који још није идентификован, погодила беспилотна летјелица. На нападнутом броду избио је пожар, који је брзо угашен.

За напад још нико није преузео одговорност, али припадници хутског покрета Ансар Алах, који има подршку Ирана и контролише већину јеменске обале Црвеног мора, нападају комерцијалне бродове за које кажу да су повезани с Израелом или путују према израелским лукама, у акцији чији је циљ подржати Палестинце и Хамас у рату у Гази.

Америчке и британске снаге одговориле су прошле седмице извођењем десетака ваздушних и морских напада на хутске циљеве у Јемену. Хути су реаговали пркосно, поручивши да неће престати нападати бродове у Црвеном мору и да су сви британски и амерички бродови "легитимна мета".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.