Pojavio se snimak

Novi rekord ruskog "korneta": Američki "bredli" uništen sa razdaljine od devet kilometara?

 • 26.02.2024. 11:04

Jedinice ruske vojske naoružane protivoklopnim sistemima nastavljaju sa uništavanjem ukrajinske ratne tehnike, a 25. februara pojavio se snimak na kom se može vidjeti impresivno dejstvo "korneta"

Naime, pripadnici 114. gardijske motorizovane brigade naoružani modernizovanom verzijom ovog sistema - "kornet-m" - uništili su ukrajinsko borbeno vozilo pješadije M2 "bredli" američke proizvodnje, sa udaljenosti od oko devet kilometara.

"Glavni simbol ukrajinske kontraofanzive" pred padom: "Rusi ušli i melju"

Na početku snimka se može vidjeti američki oklopnjak koji se na nepoznatoj distanci kreće sa lijeve na desnu stranu, dok ga ruski borci prate i lansiraju jednu protivoklopnu vođenu raketu. 

U jednom trenutku ukrajinsko vozilo se iz nepoznatih razloga zaustavilo, a potom i pokušalo da nastavi kretanje (postoji mogućnost da je posada primijetila projektil koji ide ka njima), ali je neposredno nakon toga uništeno.

U pozadini se moglo čuti oduševljenje ruskih vojnika, koji su postavili nov rekord, budući da je "bredli" uništen sa rekordne udaljenosti.


Da se zaista radi o distanci od devet kilometara, može se zaključiti na osnovu podataka da je brzina raketa modernizovanog "korneta" oko 300 m/s i da je od trenutka lansiranja do udara prošlo oko 30 sekundi.

Takođe, budući da je u pitanju udaljenost veća od osam kilometara, izvesno je da su ruski borci koristili raketu 9M133FM-3 sa visoko-eksplozivnom fragmentirajućom bojevom glavom, koja se inače koristi za dejstvo po lakooklopljenim vozilima i jedina je iz porodice koja ima povećani domet od 10 kilometara.

Prema dostupnim informacijama, "bredli" je najvjerovatnije pripadao 47. mehanizovanoj brigadi ukrajinske vojske, inače poznatoj po opremljenosti vozilima zapadne proizvodnje i velikim gubicima pretrpljenim tokom ljetnje ofanzive.

Američko borbeno vozilo pješadije uništeno je na periferiji sela Očeretino, sjeverozapadno od Avdejevke, tokom povlačenja ove jedinice zajedno sa 3. jurišnom brigadom, piše RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Еmisija: Dosije

  ''Еmisija: Dosije

 • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:30 Serija: Aviondžije

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.