Појавио се снимак

Нови рекорд руског "корнета": Амерички "бредли" уништен са раздаљине од девет километара?

 • 26.02.2024. 11:04

Јединице руске војске наоружане противоклопним системима настављају са уништавањем украјинске ратне технике, а 25. фебруара појавио се снимак на ком се може видјети импресивно дејство "корнета"

Наиме, припадници 114. гардијске моторизоване бригаде наоружани модернизованом верзијом овог система - "корнет-м" - уништили су украјинско борбено возило пјешадије М2 "бредли" америчке производње, са удаљености од око девет километара.

"Главни симбол украјинске контраофанзиве" пред падом: "Руси ушли и мељу"

На почетку снимка се може видјети амерички оклопњак који се на непознатој дистанци креће са лијеве на десну страну, док га руски борци прате и лансирају једну противоклопну вођену ракету. 

У једном тренутку украјинско возило се из непознатих разлога зауставило, а потом и покушало да настави кретање (постоји могућност да је посада примијетила пројектил који иде ка њима), али је непосредно након тога уништено.

У позадини се могло чути одушевљење руских војника, који су поставили нов рекорд, будући да је "бредли" уништен са рекордне удаљености.


Да се заиста ради о дистанци од девет километара, може се закључити на основу података да је брзина ракета модернизованог "корнета" око 300 м/с и да је од тренутка лансирања до удара прошло око 30 секунди.

Такође, будући да је у питању удаљеност већа од осам километара, извесно је да су руски борци користили ракету 9М133ФМ-3 са високо-експлозивном фрагментирајућом бојевом главом, која се иначе користи за дејство по лакооклопљеним возилима и једина је из породице која има повећани домет од 10 километара.

Према доступним информацијама, "бредли" је највјероватније припадао 47. механизованој бригади украјинске војске, иначе познатој по опремљености возилима западне производње и великим губицима претрпљеним током љетње офанзиве.

Америчко борбено возило пјешадије уништено је на периферији села Очеретино, сјеверозападно од Авдејевке, током повлачења ове јединице заједно са 3. јуришном бригадом, пише РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.