Austrija

Opasno u Beču: Vojska izlazi na ulice

  • Izvor: Agencije
  • 18.10.2023. 17:05

Mediji javljaju da Austrija podiže nivo upozorenja na opasnost od terorizma s 3. na 4. stepen.

Oni objašnjavaju da je takva odluka donijeta zbog nedavne eskalacije sukoba na Bliskom istoku i terorističkog napada u Briselu

Ističu da to konkretno znači da austrijske bezbjednosne vlasti vide u Austriji "konkretnu prijetnju i povećan rizik od napada".

Kako je danas na konferenciji za medije u Beču najavio ministar unutrašnjih poslova iz Narodne stranke (OVP) Gerhard Karner, upozorenje na opasnost od terorizma biće podignuto na drugi najviši nivo, ili "narandžasti kod".

Posljednji put takvo povećanje upozorenja od opasnosti od terora bilo je nakon terorističkog napada u centru Beča 2. novembra 2020. godine, u kojem su četiri osobe smrtno stradale, a više od 20 ih je ranjeno.

Novonastalu situaciju i podizanje stepena upozorenja za opasnosti od terorističkih napada u Austriji ministar Karner komentarisao je na konferenciji za medije zajedno s ministarkom odbrane Klaudijom Taner (OVP), šefom austrijske državne bezbjednosti Omarom Haidžavi-Pirhnerom i vojnim komandantom Beča Kurtom Vagnerom.


Žena u jednom napadu izgubila 16 rođaka

Žena u jednom napadu izgubila 16 rođaka

Karnerova prezentacija Savjetu ministara predviđa da bi ubuduće trebalo da bude raspoređeno dodatnih 90, odnosno ukupno 190 vojnika Savezne vojske za mjere zaštite prostora i imovine, posebno u Beču. 

"Dodatne, posebno obučene snage Savezne austrijske vojske trebalo bi da se prvenstveno koriste za zaštitu jevrejskih institucija", istaknuto je na konferenciji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska