Аустрија

Опасно у Бечу: Војска излази на улице

  • Извор: Агенције
  • 18.10.2023. 17:05

Медији јављају да Аустрија подиже ниво упозорења на опасност од тероризма с 3. на 4. степен.

Они објашњавају да је таква одлука донијета због недавне ескалације сукоба на Блиском истоку и терористичког напада у Бриселу

Истичу да то конкретно значи да аустријске безбједносне власти виде у Аустрији "конкретну пријетњу и повећан ризик од напада".

Како је данас на конференцији за медије у Бечу најавио министар унутрашњих послова из Народне странке (ОВП) Герхард Карнер, упозорење на опасност од тероризма биће подигнуто на други највиши ниво, или "наранџасти код".

Посљедњи пут такво повећање упозорења од опасности од терора било је након терористичког напада у центру Беча 2. новембра 2020. године, у којем су четири особе смртно страдале, а више од 20 их је рањено.

Новонасталу ситуацију и подизање степена упозорења за опасности од терористичких напада у Аустрији министар Карнер коментарисао је на конференцији за медије заједно с министарком одбране Клаудијом Танер (ОВП), шефом аустријске државне безбједности Омаром Хаиџави-Пирхнером и војним командантом Беча Куртом Вагнером.


Жена у једном нападу изгубила 16 рођака

Жена у једном нападу изгубила 16 рођака

Карнерова презентација Савјету министара предвиђа да би убудуће требало да буде распоређено додатних 90, односно укупно 190 војника Савезне војске за мјере заштите простора и имовине, посебно у Бечу. 

"Додатне, посебно обучене снаге Савезне аустријске војске требало би да се првенствено користе за заштиту јеврејских институција", истакнуто је на конференцији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм