Na Floridi

Orban sa Trampom 8. marta

  • Izvor: SRNA
  • 04.03.2024. 07:55

Mađarski premijer Viktor Orban sastaće se sa bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trampom 8. marta na Floridi, saopšteno je danas iz kancelarije mađarskog premijera.

Orban je ranije izrazio nadu da će Tramp pobijediti na američkim predsjedničkim izborima u novembru.

"Nadamo se da aktuelni predsjednik Džozef Bajden neće ostati na toj funkciji i da će se Tramp vratiti. Onda će nam ruke biti oslobođene za uspostavljanje mira u Ukrajini", rekao je Orban.

Hoće li mraz

Hoće li mraz "obrati“ ovogodišnji rod?

Mađarski premijer odbio je da šalje oružje u Ukrajinu i kritikovao je zapadne sankcije uvedene Rusiji. On je u više navrata tražio prekid vatre kako bi bio okončan sukob u Ukrajini.

Orban smatra da su predsjednički izbori u Americi i glasanje za Еvropski parlament u junu od ključne važnosti pošto se konzervativci u Еvropi i Sjedinjenim Državama moraju zajedno boriti da bi ponovo osvojili institucije u Vašingtonu i Briselu od liberala koji su, kako je rekao, prijetnja po zapadnu civilizaciju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.