FAA zabranila letenje

Otpali prozori i dio trupa Boinga 737

  • 07.01.2024. 09:14

Američka Savezna administracija za vazdušni saobraćaj /FAA/ naredila je privremenu zabranu letenja za određene vrste aviona "Boing 737 maks 9" radi bezbjednosnih provjera nakon nakon što su sa letjelice kompanije "Alaska erlajnz" tokom leta otpali prozor i dio trupa.

Dio trupa otpao je sa lijeve strane aviona kompanije "Alaska erlajnz" neposredno nakon poletanja iz Portlanda u državi Oregon na liniji ka Ontariju u Kaliforniji zbog čega su piloti morali da se vrate i bezbjedno slete sa 171 putnikom i šest članova posade.

Avion je bio u upotrebi samo osam sedmica.

"FAA traži preduzimanje hitnih provjera određenih aviona `Boing 737 maks 9` prije povratka na redovnu liniju. Odluke će zavisiti od bezbjednosti tokom naše saradnje sa Nacionalnim odborom za bezbjednost u saobraćaju u istrazi incidenta na letjelici kompanije `Alaska erlajnz`", rekao je direktor FAA Majk Vitaker.

Američka avio-kompanija "Alaska erlajnz" nešto ranije je prizemljila sve svoje avione "Boing 737-9" radi bezbjednosnih provjera.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.