ФАА забранила летење

Отпали прозори и дио трупа Боинга 737

  • 07.01.2024. 09:14

Америчка Савезна администрација за ваздушни саобраћај /ФАА/ наредила је привремену забрану летења за одређене врсте авиона "Боинг 737 макс 9" ради безбједносних провјера након након што су са летјелице компаније "Аласка ерлајнз" током лета отпали прозор и дио трупа.

Дио трупа отпао је са лијеве стране авиона компаније "Аласка ерлајнз" непосредно након полетања из Портланда у држави Орегон на линији ка Онтарију у Калифорнији због чега су пилоти морали да се врате и безбједно слете са 171 путником и шест чланова посаде.

Авион је био у употреби само осам седмица.

"ФАА тражи предузимање хитних провјера одређених авиона `Боинг 737 макс 9` прије повратка на редовну линију. Одлуке ће зависити од безбједности током наше сарадње са Националним одбором за безбједност у саобраћају у истрази инцидента на летјелици компаније `Аласка ерлајнз`", рекао је директор ФАА Мајк Витакер.

Америчка авио-компанија "Аласка ерлајнз" нешто раније је приземљила све своје авионе "Боинг 737-9" ради безбједносних провјера.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.