Tijela nemoguće prebrojati

Ovako izgleda prva linija nakon juriša: Ukrajinci i Rusi mrtvi leže jedni do drugih!

  • Izvor: Kurir
  • 02.05.2024. 09:57

Jeziva scena zabilježena je nakon borbe prsa u prsa na frontu kod Avdijivke!

Na uznemirujućem snimku, koji traje čak sedam minuta, vidi se položaj Oružanih snaga Ukrajine prekriven desetinama tijela vojnika obje strane. Mrtve nije moguće prebrojati, svaka zemunica je dupke ispunjenima tijelima, a mnoga čak vire iz zemlje...

Mnogi vojnici su bukvalno raskomadani od eksplozija i s obzirom na izvaljena stabla gotovo je izvjesno da je šumarak žestoko bombardovan prije ruskog juriša.

Na okolnim poljima vide se i spaljena vojna vozila.

Za sada nije poznato gdje je tačno nastao snimak jer su se na tom dijelu fronta prethodnih dana vodile žestoke borbe za mnoga naselja.

Ukrajina je zbog napredovanja ruskih snaga naredila u srijedu hitnu evakuaciju preostalih stanovnika Novoaleksandrivke dok Telegram kanal DeepState navodi da su Rusi dan ranije zauzeli sela Keramik i Novokalinovo.

Pripadnici ruskih snaga, podsjetimo, zatekli su jeziv prizor i nakon povlačenja ukrajinske vojske iz zapadnog dijela Berdičija. Na užasavajućem snimku vidi se na desetine tijela ukrajinskih vojnika među gomilom smeća na prostoru oko rova i male zemunice. Neka tijela su u poodmakloj fazi raspadanja dok su druga unakažena od eksplozija.

Scena je bila toliko užasavajuća da i vojnici koji snimaju ne vjeruju šta vide.

(Kurir)

Pratite nas i putem Vibera