Тијела немогуће пребројати

Овако изгледа прва линија након јуриша: Украјинци и Руси мртви леже једни до других!

  • Извор: Курир
  • 02.05.2024. 09:57

Језива сцена забиљежена је након борбе прса у прса на фронту код Авдијивке!

На узнемирујућем снимку, који траје чак седам минута, види се положај Оружаних снага Украјине прекривен десетинама тијела војника обје стране. Мртве није могуће пребројати, свака земуница је дупке испуњенима тијелима, а многа чак вире из земље...

Многи војници су буквално раскомадани од експлозија и с обзиром на изваљена стабла готово је извјесно да је шумарак жестоко бомбардован прије руског јуриша.

На околним пољима виде се и спаљена војна возила.

За сада није познато гдје је тачно настао снимак јер су се на том дијелу фронта претходних дана водиле жестоке борбе за многа насеља.

Украјина је због напредовања руских снага наредила у сриједу хитну евакуацију преосталих становника Новоалександривке док Телеграм канал ДеепСтате наводи да су Руси дан раније заузели села Керамик и Новокалиново.

Припадници руских снага, подсјетимо, затекли су језив призор и након повлачења украјинске војске из западног дијела Бердичија. На ужасавајућем снимку види се на десетине тијела украјинских војника међу гомилом смећа на простору око рова и мале земунице. Нека тијела су у поодмаклој фази распадања док су друга унакажена од експлозија.

Сцена је била толико ужасавајућа да и војници који снимају не вјерују шта виде.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера