Petak

Ovo još nije viđeno: Rusija osmislila poseban sistem za zaštitu od dronova

  • Izvor: RT Balkan
  • 22.04.2024. 12:59

Rusija je uspjela da osmisli poseban sistem zaštite važnih objekata od napada dronova, otkrio je za "RIA Novosti" izvjesni Stanislav, koji je osmislio ovu novu zaštitu, a čije se puno ime ne navodi iz bezbjednosnih razloga.

Prema njegovim riječima, sistem se naziva "petak" i on će prvi put biti predstavljen na forumu "Armija-2024" od 12. do 18. avgusta ove godine u Moskovskoj oblasti. 

"To je softver koji sve objedinjuje u jedan centar. Uzeli smo najbolje iz industrije i sajber bezbjednosti, objedinili sve u jedno, i na taj način smo dobili mogućnost da upravljamo različitim uređajima na objektima velike površine. Sistem 'petak' pomaže da se izabere optimalan način reagovanja, uzimajući u obzir različite faktore. Moramo shvatiti kako da odreagujemo na dron, polazeći od karakteristika drona i ne gubeći vrijeme".

Na pitanje zbog čega je nazvao ovaj sistem "petak", Stanislav je kratko objasnio da je došao do rješenja na taj dan, te da se u imenu ne krije nikakav drugi skriveni smisao. 

Kako je rekao, puštanje u rad ovog sistema osiguraće neometani rad industrijskih preduzeća koja su važna za rusku vojsku, a koja su svakodnevna meta ukrajinskih dronova.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.