Петак

Ово још није виђено: Русија осмислила посебан систем за заштиту од дронова

  • Извор: РТ Балкан
  • 22.04.2024. 12:59

Русија је успјела да осмисли посебан систем заштите важних објеката од напада дронова, открио је за "РИА Новости" извјесни Станислав, који је осмислио ову нову заштиту, а чије се пуно име не наводи из безбједносних разлога.

Према његовим ријечима, систем се назива "петак" и он ће први пут бити представљен на форуму "Армија-2024" од 12. до 18. августа ове године у Московској области. 

"То је софтвер који све обједињује у један центар. Узели смо најбоље из индустрије и сајбер безбједности, објединили све у једно, и на тај начин смо добили могућност да управљамо различитим уређајима на објектима велике површине. Систем 'петак' помаже да се изабере оптималан начин реаговања, узимајући у обзир различите факторе. Морамо схватити како да одреагујемо на дрон, полазећи од карактеристика дрона и не губећи вријеме".

На питање због чега је назвао овај систем "петак", Станислав је кратко објаснио да је дошао до рјешења на тај дан, те да се у имену не крије никакав други скривени смисао. 

Како је рекао, пуштање у рад овог система осигураће неометани рад индустријских предузећа која су важна за руску војску, а која су свакодневна мета украјинских дронова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм